• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Serviciile turistice în conformitate cu standardele europene

  Serviciile turistice în conformitate cu standardele europene

       
   26.09.2017    1346 Accesări    

  Institutul de Standardizare din Moldova (ISM) a organizat, la data de 25 septembrie curent, evenimentul Serviciile turistice în conformitate cu standardele europene, la care au participat membri ai Asociației Naționale a Ghizilor din Republica Moldova, reprezentanți ai Asociației de Dezvoltare a Turismului în Moldova, precum și elevi ai Colegiului Național de Comerț, Facultatea Turism.

  În cadrul mesei rotunde, reprezentanții ISM au adus la cunoștință celor prezenți aspecte privind dreptul de autor asupra standardelor, atribuțiile și rolul activității de standardizare în Republica Moldova. Au fost prezentate beneficiile implementării standardelor, precum și avantajele implicării în activitatea comitetelor tehnice de standardizare.

  Invitații au fost informați despre standardul SM EN 15565:2017 Servicii turistice. Cerințe referitoare la programele de formare profesională și calificare a ghizilor turistici, în vederea dezvoltării și îmbunătățirii calității serviciilor turistice prestate, precum și despre bunele practici cu privire la cerințele metodologiei,  competențelor necesare, cadrului programelor de formare, tehnicilor de comunicare și prezentare, ghidului pentru persoanele cu nevoi speciale și limbilor străine necesare pentru ghidarea vizitatorilor etc.

  La final, în urma unui schimb de opinii privind activitatea de standardizare, a fost luată decizia de a continua consolidarea cooperării privind organizarea unor evenimente tematice comune de către ISM, în parteneriat cu Asociația Națională a Ghizilor din Republica Moldova. Totodată, în ajunul Zilei Mondiale a Turismului, care este sărbătorită anual la data de 27 septembrie, reprezentanții ISM au adresat un mesaj de felicitare și au reiterat importanța implementării standardelor pentru dezvoltarea turismului în Republica Moldova.