• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  CEN, CENELEC și SARSO - oportunități de cooperare între Europa și Asia de Sud

  CEN, CENELEC și SARSO - oportunități de cooperare între Europa și Asia de Sud

       
   17.11.2017    893 Accesări    

  Liderii CEN, CENELEC și SARSO (Organizația pentru Standarde Regionale din Asia de Sud) au  semnat un Memorandum de Înțelegere în cadrul reuniunii generale a IEC de la Vladivostok din 11 octombrie 2017. Acest Memorandum de Înțelegere oferă oportunități tangibile în vederea facilitării comerțului cu bunuri și servicii între Europa și țările din Asia de Sud, inclusiv India.

  Memorandumul de Înțelegere oferă, de asemenea, un cadru comun partenerilor de a împărtăși informații, de a transfera cunoștințe tehnice, de a face schimb de bune practici în sectoare, precum: mărfurile textile, electrice și electronice, substanțele chimice, alimentele și materialele de construcții, cât și pentru a sprijini activitatea internațională a organizațiilor de standardizare ISO și IEC.

  Memorandumul de Înțelegere presupune organizarea mai multor evenimente în 2018, pentru a consolida rolul SARSO în regiune, precum și activități care vor sprijini strategia de consolidare a capacităților SARSO. 

  Sursa: https://www.cencenelec.eu/News/Brief_News/Pages/TN-2017-053.aspx