• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  ETSI pune la dispoziție specificația tehnică MirrorLink a consorțiului pentru autovehicule

  ETSI pune la dispoziție specificația tehnică MirrorLink a consorțiului pentru autovehicule

       
   14.12.2017    2524 Accesări    

  Consorțiul de conectivitate a mașinilor (CCC) și ETSI au anunțat despre publicarea  specificației MirrorLink, ca specificație tehnică ETSI. Elaborat de CCC, MirrorLink este un standard deschis pentru conectivitatea smartphone-auto, care permite aplicațiilor de smartphone  să fie proiectate pe sistemele infotainment (IVI) de la bordul vehiculului auto.

  CCC a elaborat MirrorLink, în colaborare cu părțile interesate din întreaga industrie, inclusiv producătorii auto OEM, furnizorii de nivel 1, producătorii de telefoane și dezvoltatorii de aplicații.

  MirrorLink oferă dispozitivelor inteligente un mecanism robust și raționalizat, cu fir și fără fir, pentru prezentarea aplicațiilor pe sistemele IVI. Consumatorii au acces la aplicațiile smartphoanelor într-o manieră responsabilă, în conformitate cu instrucțiunile din industrie, pentru a minimaliza distragerea atenției șoferului prin utilizarea intrărilor vocale, atingere și rotație.

  MirrorLink este deja implementat în sute de milioane de telefoane inteligente și milioane de vehicule.

  Sursa: http://www.etsi.org/news-events/news/1226-2017-10-news-etsi-adopts-car-connectivity-consortium-s-mirrorlink-technical-specification