• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Ședințele comitetelor tehnice de standardizare din această săptămână

  Ședințele comitetelor tehnice de standardizare din această săptămână

       
   30.03.2018    1032 Accesări    

  În această săptămână, Institutul de Standardizare din Moldova (ISM) a organizat ședințele comitetelor tehnice de standardizare CT 1 „Biblioteconomie. Informare. Documentare",  CT 48 „Tehnologia informației și comunicații electronice" și  CT 58 „Comitet de proiect - Servicii de instruire non-formală".

  În cadrul ședinței CT1 a fost discutat proiectul versiunii traduse a standardului internațional ISO 16439:2018, precum și aprobarea planului de activitate a comitetului tehnic de standardizare pentru anul 2018 și a raportului de activitate pentru anul 2017.

  Membrii CT 48  au fost informați, în cadrul ședinței, despre experiența participării unui membru din cadrul comitetului tehnic la ședința comitetului tehnic internațional ISO/JTC1/SC6, aderarea CT 48 la alt subcomitet, dar și posibilitatea înaintării unei propuneri către ISM de a organiza un eveniment cu tematica „Standardizare și interoperabilitate".

  Totodată, la ședința CT 58 a fost ales un nou președinte al comitetului tehnic de standardizare și a fost discutat proiectul versiunii traduse a standardului internațional ISO 2990:2010.