• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  ETSI a lansat standardul pentru aplicația de urgență mobilă

  ETSI a lansat standardul pentru aplicația de urgență mobilă

       
   06.04.2018    849 Accesări    

  În contextul lansării recente a Serviciului Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112, ce are drept scop filtrarea apelurilor de urgență și reducerea timpului de intervenție a Serviciilor Specializate de Urgență, vă prezentăm specificația tehnică TS 103 478, elaborată de Institutul European de Standardizare în Telecomunicații (ETSI), care definește cerințele și arhitectura aplicațiilor paneuropene mobile de urgență.

  În prezent există sute de aplicații pentru apelurile de urgență 112, asociate în întreaga Europă, dar nu toate satisfac necesitățile actuale. Noua specificație va permite interoperabilitatea aplicațiilor de urgență în Europa și în afara acesteia.

  Specificația tehnică descrie unitățile funcționale implicate în arhitectura aplicațiilor de urgență și definește schimbul de date, mesajele și procedurile utilizate de aceste aplicații.

  Toate aplicațiile ce permit cetățenilor să aibă acces la serviciile de urgență ar trebui să fie interconectate într-un mod standardizat, pentru a funcționa eficient și în beneficiul cetățeanului.

  Sursa: http://www.etsi.org/news-events/news/1289-2018-03-news-etsi-releases-standard-on-pan-european-mobile-emergency-application?platform=hootsuite