• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Participarea ISM la cea de-a 55-a ședință a Comitetului tehnico-științific în domeniul standardizării

  Participarea ISM la cea de-a 55-a ședință a Comitetului tehnico-științific în domeniul standardizării

       
   20.04.2018    638 Accesări    

  În perioada 10-12 aprilie curent, reprezentanții ISM au participat la cea de-a 55-a ședință  a Comitetului tehnico-științific în domeniul standardizării și la cea de-a doua reuniune a Grupului de lucru privind organizarea lucrărilor comitetelor tehnice interstatale ale Consiliului Euro-Asiatic de Standardizare, Metrologie și Certificare (EASC), în orașul Minsk, Republica Belarus.

  La ședință au mai participat și reprezentanți ai organismelor naționale de standardizare din Republica Belarus, Kazahstan, Federația Rusă și Uzbekistan.

  În cadrul conferinței  au fost puse în discuție circa 20 de subiecte din domeniul standardizării, care vizează îmbunătățirea calității și competitivității produselor și serviciilor, promovarea dezvoltării comerțului bilateral și cooperarea în sectorul tehnic și economic.

  Totodată, participanții au abordat subiectul  îmbunătățirii activităților de standardizare interstatală prin stabilirea unor proceduri interstatale de dezvoltare și distribuție a standardelor GOST.