• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Familia de standarde ISO/IEC 27000 furnizează setul de instrumente pentru acordul RGPD

  Familia de standarde ISO/IEC 27000 furnizează setul de instrumente pentru acordul RGPD

       
   28.05.2018    423 Accesări    

  Din data de 25 mai curent, a intrat în vigoare Regulamentul european general privind protecția datelor personale (RGPD), care va avea un impact semnificativ asupra proprietăților web în toată lumea.  Astfel, organizațiile din lumea întreagă vor fi obligate să se conformeze noilor reguli europene de protecție a datelor.

  Deținătorii proprietăților web vor avea nevoie de o permisiune explicită din partea utilizatorilor, pentru a continua colectarea, stocarea, analiza sau distribuirea informației personale. Aceste instrumente vor obliga organizațiile din întreaga lume să respecte drepturile individuale, să sporească protecția datelor și să garanteze confidențialitatea pe site-urile web.

  Familia de standarde în securitatea tehnologiilor informaționale ISO/IEC 27000 asigură un cadru ce permite organizațiilor să identifice potențialele riscuri pentru client, prin implementarea controalelor relevante.