• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  La Chișinău se desfășoară, în premieră, un training regional în domeniul standardizării

  La Chișinău se desfășoară, în premieră, un training regional în domeniul standardizării

       
   31.05.2018    656 Accesări    

  În perioada 29 mai - 1 iunie curent, pentru prima dată la Chișinău, se desfășoară trainingul regional „Managing national standards development projects and programmes".

  Evenimentul este găzduit de Institutul de Standardizare din Moldova și întrunește 25 de reprezentanți ai organismelor de standardizare din: Armenia, Republica Belarus, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Republica Kazahstan, Republica Kîrgîzstan, Muntenegru, Serbia, Republica Macedonia, Ucraina, Republica Uzbekistan și Republica Moldova.

  Timp de patru zile, participanții vor fi instruiți în implementarea și gestionarea instrumentelor eficiente pentru elaborarea proiectelor de standarde și a programelor de standardizare națională.

  Obiectivele instruirii regionale vizează: îmbunătățirea nivelului de înțelegere a importanței și necesității implementării instrumentelor moderne în procesele de elaborare a standardelor, precum și îmbunătățirea capacităților organismelor naționale de standardizare de gestionare corectă și eficientă a acestor procese.