• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Cea de-a 54-a ședință EASC, desfășurată la Chișinău

  Cea de-a 54-a ședință EASC, desfășurată la Chișinău

       
   29.11.2018    1629 Accesări    

  Pe 29 noiembrie curent s-a desfășurat ședința reuniunii Consiliului Euro-Asiatic de Standardizare (EASC). În cadrul ședinței au participat reprezentanții mai multor țări din spațiul CSI (Belarus, Federația Rusă, Kazahstan, Uzbekistan, Ucraina, Kârgâzstan, Tadjikistan, Armenia, Azerbaidjan), conducători ai organizațiilor de standardizare, metrologie, acreditare și certificare. Evenimentul a avut loc la Chișinău.

  Principalele subiecte de discuție a celei de-a 54-a ședințe s-au axat pe dezvoltarea cooperării în cadrul EASC, pentru implementarea Planului de acțiune necesar implementării Concepției pentru dezvoltarea CSI în perioada anilor 2016-2020, modernizarea proceselor de standardizare interstatală.

  Părțile au avut ca scop să analizeze progresul lucrărilor de înființare a unei organizații regionale de acreditare, implementarea, recunoașterea reciprocă a acreditării organismelor de evaluare a conformității, adoptarea și actualizarea programelor în domeniul asigurării uniformității măsurărilor și procesul de eliminare a barierelor tehnice.

  Ședința reprezintă o platformă eficientă de a aborda subiecte importante din domeniul infrastructurii calității prin prisma comunicării interstatale.

  Sursa: https://mei.gov.md/ro/content/ministerul-economiei-si-infrastructurii-organizat-sedinta-reuniunii-consiliului-euro-asiatic