• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Siguranța alimentelor este afacerea tuturor

  Siguranța alimentelor este afacerea tuturor

       
   07.06.2019    890 Accesări    

  Astăzi, 7 iunie 2019, este marcată, în premieră, Ziua Mondială a Siguranței Alimentare, cu genericul: ,,Siguranța alimentelor este afacerea tuturor”.

  Anual, una dintre zece persoane din întreaga lume (aproximativ 600 de milioane de persoane) se îmbolnăvește, iar 420 de mii mor după ce consumă alimente contaminate de bacterii, viruși, paraziți sau alte substanțe chimice.

  Mâncarea nesigură poate împiedica, de asemenea, dezvoltarea numeroaselor industrii cu venituri mici și medii, care pierd în jur de 95 de miliarde de dolari în materie de productivitate, ce este asociată maladiilor, invalidității și morții premature a angajaților.

  Rolul siguranței alimentare este esențial în viața noastră. Aceasta contribuie la dezvoltarea mai multor domenii: securitatea alimentară, sănătatea umană, prosperitatea economică, agricultura, accesul pe piață, turismul, etc.

  Astfel, investițiile în educația pentru siguranța alimentară a consumatorilor au potențialul de a reduce considerabil bolile transmise prin alimente.