• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Îmbunătățirea competențelor administratorilor rețelei ISO

  Îmbunătățirea competențelor administratorilor rețelei ISO

       
   24.07.2019    1138 Accesări    

  În perioada 16 - 18 Iulie curent, reprezentantul Institutului de Standardizare din Moldova a participat la o serie de instruiri pentru administratorii rețelei Organizației Internaționale de Standardizare (ISO) - MBUAs, organizate în contextul semnării Memorandumului de colaborare dintre ISO, SAC și Guvernul Municipal Qingdao, care s-au desfășurat în orașul Qingdao, Republica Populară Chineză.

  Timp de trei zile participanții au fost instruiți în utilizarea serviciilor electronice pentru administrarea aplicațiilor ISO.  Accentul a fost pus pe gestionarea rolurilor în aplicația ISO Global Directory, pe segmentele ce vizează comitetele tehnice.

  Totodată, participanții au beneficiat și de sesiuni informative privind aplicațiile și soluțiile electronice dezvoltate de ISO.

  În cadrul instruirii, fiecare participant a susținut o prezentare în care a descris activitatea de standardizare a țării pe care o reprezintă. Acest exercițiu a avut drept scop schimbul de experiență și aplicarea bunelor practici în domeniul standardizării atât la nivelul țărilor participante, cât și la nivel internațional.