• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Siguranța este pentru toți

  Siguranța este pentru toți

       
   09.08.2019    1317 Accesări    

  Standardizarea internațională a semnelor de siguranță presupune că toată lumea vorbește aceeași limbă atunci când vine vorba de siguranță.

  Simbolurile utilizate la nivel mondial în semnele de siguranță asigură claritate și consecvență, indiferent de limbă, cultură sau alți factori. Standardul ISO care face referință la semnele de siguranță tocmai a fost actualizat pentru a încorpora noi semne de securitate  folosite în întreaga lume.

  De la accesul interzis pe șantiere la ieșirile de urgență, standardul SM EN ISO 7010:2016 Simboluri grafice. Culori de securitate şi semne de securitate. Semne de securitate înregistrate conține informații despre pericole pentru sănătate și evacuări de urgență în scopul prevenirii accidentelor și protecției împotriva situațiilor excepționale.

  Exemple de semne de siguranță documentate în standarde includ toate aspectele vieții noastre cotidiene: de la avertismente privind scăldatul interzis, instalațiile electrice sau sârmă ghimpată până la instrucțiuni, precum: ,,În caz de incendiu sau cutremur, nu folosiți liftul".

  Sursa: https://www.iso.org/news/ref2417.html