• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  A fost actualizat un nou standard pentru dezvoltarea durabilă în construcții

  A fost actualizat un nou standard pentru dezvoltarea durabilă în construcții

       
   15.01.2020    1174 Accesări    

  Sectorul construcțiilor are un rol deloc neglijabil într-o societate durabilă, fiind o industrie care influențează toate domeniile societății.

  De la consumul de energie până la dezvoltarea infrastructurii, eficiența sectorului dat se reflectă asupra dezvoltării durabile a întregii societăți. Totuși, definirea modului de integrare a sustenabilității în această industrie nu este atât de simplu.

  Standardul internațional ISO 15392 Durabilitatea în clădiri și lucrări de construcții civile. Principii generale stabilește rigori recunoscute la nivel internațional pentru realizarea sustenabilității în materie de construcții. Standardul oferă un limbaj comun tuturor părților interesate din industrie, de la proiectanți și producători până la autorități de reglementare și consumatori, acesta fiind, totodată, folosit în calitate de o platformă pentru comunicare.

  Standardul ISO a fost actualizat pentru a reflecta schimbările din industria construcțiilor, devenind unul relevant pentru toți utilizatorii și părțile interesate.