• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Standardul pentru managementul riscului în organizații

  Standardul pentru managementul riscului în organizații

       
   29.05.2020    545 Accesări    

  În plină criză, conștientizăm că pericolul este departe de a se fi încheiat. Deși putem privi orice criză drept o oportunitate, necesitatea de gestionare eficientă a acesteia devine vitală.

  Standardele sunt instrumente pe care merită să le implementăm atunci când ne confruntăm cu o situație de criză. Unul dintre ele este SM ISO 31000:2018 Managementul riscului. Linii directoare. Acesta poate fi folosit de orice organizație, indiferent de dimensiune sau domeniu de activitate. Standardul oferă principiile de bază, un cadru oportun și un proces corespunzător pentru gestionarea riscului în organizații. Aspecte reglementate în standard se referă la identificarea riscurilor, analiza, evaluarea și tratarea acestora, stabilirea contextului, comunicarea, precum și monitorizarea rezultatelor.

  Implementarea standardului SM ISO 31000:2018 Managementul riscului. Linii directoare contribuie la sporirea probabilității în vederea atingerii obiectivelor organizaționale, la identificarea oportunităților și a amenințărilor în materie de analiză situațională și la valorificarea eficientă a resurselor pentru tratarea și gestionarea riscurilor prin diverse proceduri organizaționale, roluri distribuite și responsabilități asumate.