• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Ziua Mondială a Acreditării – în acest an îmbunătățim siguranța alimentară

  Ziua Mondială a Acreditării – în acest an îmbunătățim siguranța alimentară

       
   09.06.2020    389 Accesări    

  Anual, la data de 9 iunie, este sărbătorită Ziua Mondială a Acreditării. Tematica acestui an se concentrează asupra modului în care acreditarea sprijină procesul de îmbunătățire a siguranței alimentare, având un efect direct asupra protecției sănătății umane și a intereselor consumatorilor. Niciodată igiena nu a avut atâta atenție, inclusiv cea pentru alimentație.

  Rolul siguranței alimentare este esențial în viața noastră. Acesta contribuie la dezvoltarea mai multor domenii: securitatea alimentară, sănătatea umană, prosperitatea economică, agricultura etc.

  În acest context, Institutul de Standardizare din Moldova Vă îndeamnă să consultați și să aplicați cel mai indicat standard din domeniul siguranței alimentare, și anume, standardul SM EN ISO 22000:2018 Sisteme de management al siguranţei alimentelor. Cerinţe pentru orice organizaţie din lanţul alimentar. Acesta conține elemente-cheie privind siguranța alimentelor la fiecare etapă a lanțului alimentar, până la etapa finală de consum, precum comunicarea eficientă de-a lungul lanțului alimentar, abordarea sistematică a managementului, programele preliminare, principiile analizei pericolelor și a punctelor critice de control etc.

  În contextul unei piețe globale moderne, siguranța alimentară devine acel pilon care ne demonstrează o dată în plus că fiecare dintre noi este ceea ce consumă.