• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  ISO și UNIDO organizează un webinar în domeniul securității cibernetice

  ISO și UNIDO organizează un webinar în domeniul securității cibernetice

       
   30.06.2020    1022 Accesări    

  Organizația Internațională de Standardizare (ISO) și Organizația Internațională de Dezvoltare Industrială (UNIDO) organizează un webinar cu genericul "Riscurile cibernetice în timpul pandemiei #COVID-19 și modul în care #standardele pot ajuta la combaterea lor!"

  Evenimentul va avea loc în data de 02 iulie 2020, ora locală 15:00 - 16:00. 

  Pentru a Vă înregistra la evenimentul on-line, accesați http://ow.ly/99YT50Akls4.

  Pandemia COVID-19 a sporit și mai mult dependența de lumea digitală, a perturbat activitatea normală a organizațiilor, a condiționat necesitatea de asigurare a securității informației, dar și a continuității activității, necesitatea de dezvoltare a instrumentelor care facilitează lucru la distanță, asigurând astfel posibilitatea de satisfacere a solicitărilor clienților și de menținere a afacerii.

  Aceasta subliniază necesitatea acordării unei atenții sporite riscurilor cibernetice. Pentru a rezolva unele dintre problemele asociate acestora, Organizația Internațională de Standardizare (ISO) și Comisia Electrotehnică Internațională (IEC) au dezvoltat de-a lungul mai multor ani o familie de standarde pentru a ajuta organizațiile să facă față acestor riscuri. Această familie de standarde se bazează pe utilizarea unei abordări bazate pe risc a sistemului de management a securității informației.

  Nucleul acestei familii este standardul SM EN ISO/IEC 27001:2017 "Tehnologia informației. Tehnici de securitate. Sisteme de management al securității informației. Cerințe" și este susținut de un șir de alte standarde specifice securității informației.

  În cadrul acestui webinar vor fi analizate riscurile cibernetice care există astăzi, în special cele care au apărut în timpul pandemiei COVID-19. De asemenea, vor fi puse în discuție cerințele altor standarde din familia ISO/IEC 27000 dar și modul în care acestea pot contribui la atenuarea riscurilor cibernetice.