• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Confidențialitatea online, protejată prin standarde

  Confidențialitatea online, protejată prin standarde

       
   06.07.2020    1338 Accesări    

  Astăzi, viețile noastre sunt permanent contectate la mediul online. Fie că ne aflăm acasă sau la birou, gadgeturile inteligente și dispozitivele portabile au devenit parte integrantă din rutina zilnică a fiecărui utilizator.

  Totuși, aceste dispozitive au specificul de a colecta și prelucra datele noastre personale în mod continuu. Printre ele se numără datele de locație, cele biometrice sau aspecte legate nemijlocit de interacțiunea cu aceste dispozitive.

  Necesitatea sporită de siguranță a utilizatorilor a condiționat elaborarea relativ recentă a unui nou standard: ISO/IEC 29184. Standardul reflectă în detaliu informațiile privind punerea în aplicare a principiilor de confidențialitate din standardul ISO/IEC 29100 Tehnologia informației. Tehnici de securitate. Cadrul de confidențialitate.

  În termeni concreți, acesta abordează consimțământul, alegerea, deschiderea, transparența și notificarea. Totodată, pe lângă faptul că acesta furnizează date specifice cu privire la identificarea personală, standardul ISO/IEC 29184 contribuie la o înțelegere mai aprofundată a exprimării consimțământului la utilizarea serviciilor conectate și la condițiile de retragere a acestuia.

  Sursa: https://www.iso.org/news/ref2525.html