• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Standarde, tehnologii și inteligență artificială

  Standarde, tehnologii și inteligență artificială

       
   20.07.2020    1007 Accesări    

  Este cunoscut faptul că inteligența artificială va avea un impact imens asupra vieților noastre în următoarele decenii. Dar cum putem fi siguri că această nouă tehnologie nu este doar inovatoare și utilă, ci și de încredere?

  Inteligența artificială este capacitatea mașinilor de a executa atribuții și sarcini asociate în mod obișnuit cu inteligența umană.

  Noul standard ISO/IEC TR 24028:2020 Tehnologia informației. Inteligență artificială. Prezentare generală a încrederii în inteligența artificială analizează factorii care pot afecta încrederea în sistemele ce utilizează inteligența artificială.

  Standardul examinează abordările existente care pot susține sau îmbunătăți punctele vulnerabile în sistemele tehnice și pune în discuție aplicarea potențială a punctelor forte în materie de inteligență artificală.

  Pe lângă furnizarea de îndrumări specifice cu privire la modul în care acesta este încorporat în sistemele IT, ISO/IEC TR 24028 va ajuta comunitatea de afaceri să înțeleagă și să identifice mai bine lacunele din domeniu și, îndeosebi, să le valorifice în viitor.

  Sursa: https://www.iso.org/news/ref2530.html.