• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Abordarea schimbărilor climatice cu noul Ghid ISO

  Abordarea schimbărilor climatice cu noul Ghid ISO

       
   10.08.2020    753 Accesări    

  Perioada de blocare pe care am trăit-o din cauza pandemiei COVID-19 ne-a făcut să fim mai conștienți ca niciodată de responsabilitatea noastră față de mediul înconjurător și de faptul că încălzirea sistemului climatic reprezintă un factor negativ pentru comunitate.

  Rezultatele schimbărilor climatice sunt reale și trebuie abordate acționând prompt. Având în vedere acest fapt, Grupul de lucru pentru coordonarea schimbărilor climatice a ISO (CCC TF7) a elaborat recent un nou ghid pentru experții în standardizare, astfel încât schimbările climatice să fie luate în considerare la fiecare nou standard elaborat sau revizuit.

  Ghidul 84 ISO prevede orientări privind abordarea schimbărilor climatice în standarde, oferă principii relevante și informații utile pentru a ajuta elaboratorii de standarde să abordeze atât impactul, cât și riscurile și oportunitățile schimbărilor climatice în activitățile de standardizare.

  Ghidul 84 poate ajuta la creșterea gradului de conștientizare și înțelegere a întregii comunități, nu doar a celor implicați în elaborarea standardelor de dezvoltare durabilă.

  Ghidul este relevant pentru elaborarea standardelor care vor fi utilizate pe scară largă în multe industrii, ajutând astfel organizațiile să fie pregătite pentru impacturile schimbărilor climatice viitoare. Utilizarea ghidului va avea, de asemenea, o contribuție mare la realizarea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite.  

  Sursa: https://www.iso.org/news/ref2538.html