• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  IEC a publicat amendamente la standardele-cheie privind dispozitivele medicale

  IEC a publicat amendamente la standardele-cheie privind dispozitivele medicale

       
   09.09.2020    538 Accesări    

  IEC a publicat noi modificări pentru standardele-cheie privind dispozitivele medicale. Aceasta se datorează faptului că piața globală a dispozitivelor medicale este în continuă expansiune.

  Comitetul tehnic IEC 62 elaborează standarde internaționale pentru siguranța de bază și performanța esențială a echipamentelor electrice în practica medicală. Recent a fost publicată seria de standarde
  IEC 60601-1:2020 pentru echipamente electrice medicale. Seria constă din aproximativ 80 de standarde, care definesc cerințele pentru produse specifice.

  Standardul IEC 60601-1-2:2020 se referă la siguranța de bază și performanțele esențiale ale echipamentelor electrice medicale în prezența perturbărilor electromagnetice emise de aceste echipamente.

  Producătorii de dispozitive medicale vor trebui să analizeze cu atenție modificările și impactul asupra dispozitivelor lor, iar membrii comitetului tehnic IEC 62, în următorii 2-3 ani, vor stabili necesitatea revizuirii seriei de standarde.

  Sursa: https://etech.iec.ch/issue/iec-publishes-amendments-to-key-medical-device-standards