• Prima   -  Buletinul de Standardizare   -  Anunţuri  -  Anunţ cu privire la constituirea comitetului tehnic de standardizare pentru evaluarea competențelor ale reprezentanților vamali

  Anunţ cu privire la constituirea comitetului tehnic de standardizare pentru evaluarea competențelor ale reprezentanților vamali

       
   22.08.2018     

  Institutul de Standardizare din Moldova (ISM) în temeiul prevederilor regulilor de standardizare națională RS 8:2017 Reguli de constituire și funcționare a comitetelor tehnice naționale, iniţiază crearea unui comitet tehnic de standardizare (CT) „Comitet tehnic de proiect - Competențe ale reprezentanților vamali".

  Sarcina pentru care se creează comitetul tehnic este examinarea și acceptarea versiunii în limba română a standardului european SM EN 16992:2017 „Competenţe ale reprezentanţilor vamali", în scopul aprobării acesteia.

  Menționăm, că participarea la lucrările comitetelor tehnice de standardizare oferă posibilitatea de a influența elaborarea unui document, conform căruia ulterior întreprinderea va activa. Mai mult, prin participarea la activitățile CT, factorii economici au acces din timp la toate informațiile privitoare la activitatea de standardizare națională, la cerințele și specificațiile care urmează să se aplice prin standarde produselor. Aceste informații ajută la stabilirea priorităților în vederea adaptării producției la o piață europeană mult mai dinamică.

  Astfel, ISM invită toate părțile interesate de subiectul dat să examineze propunerea de a participa la lucrările comitetului tehnic propus spre creare. Persoana, care urmează a fi propusă trebuie să aibă experiență de activitate în domeniul acoperit de comitet tehnic, să poată examina un proiect de standard sau un standard și eventual să înainteze obiecții sau propuneri de îmbunătățire sau armonizare.

  Participarea în activitatea comitetului tehnic nu implică achitarea a careva plăţi de către membri.

  În acest context, până la data de 14.09.2018, rugăm să examinați propunerea de participare și în cazul acceptului să delegați o persoană care va reprezenta întreprinderea sau organizația dvs.

  Adresările pot fi înaintate Institutului de Standardizare din Moldova, mun. Chişinău, str. E. Coca, 28, 

  tel. 022 905 323, e-mail: liliana.bechea@standard.md