• Prima   -  Buletinul de Standardizare   -  Anunţuri  -  Anunţ cu privire la constituirea comitetului tehnic de standardizare CT „Calitatea apei”

  Anunţ cu privire la constituirea comitetului tehnic de standardizare CT „Calitatea apei”

       
   19.07.2019     

   

  Institutul de Standardizare din Moldova (ISM), în temeiul prevederilor regulilor de standardizare națională RS 8:2018 „Reguli de constituire și funcționare a comitetelor tehnice naționale”, iniţiază crearea unui comitet tehnic de standardizare în domeniul calității apei.

  Comitetul tehnic își va desfășura activitatea în conformitate cu regulile de standardizare națională și va avea ca obiectiv al activității sale examinarea și acceptarea versiunii în limba română a unor standarde din domeniu traduse de ISM, în scopul aprobării acestora. Totodată CT va avea oportunitatea de a examina proiectele de standarde europene și internaționale, elaborate în cadrul comitetelor tehnice europene CEN/TC 164 „Water supply”, CEN/TC 230 „Water analysis” și în cadrul comitetului tehnic internațional ISO/TC 147 „Water quality”.

  Menționăm, că participarea la lucrările comitetelor tehnice de standardizare oferă posibilitatea de a influența elaborarea unui document, conform căruia ulterior întreprinderea va activa. Mai mult, prin participarea la activitățile CT, factorii economici au acces din timp la toate informațiile privitoare la activitatea de standardizare națională, la cerințele și specificațiile care urmează să se aplice prin standarde. Aceste informații ajută la stabilirea priorităților în vederea adaptării proceselor la o piață europeană mult mai dinamică.

  Astfel, ISM invită toate părțile interesate de subiectul dat să examineze propunerea de a participa la lucrările comitetului tehnic propus spre creare. Persoana, care urmează a fi propusă trebuie să aibă experiență de activitate în domeniul acoperit de comitetul tehnic, să poată examina un proiect de standard sau un standard în limba engleză și eventual să înainteze obiecții sau propuneri de îmbunătățire sau armonizare.

  Participarea în activitatea comitetului tehnic nu implică achitarea a careva plăţi de către membri.

  În acest context, până la data de 17.08.2019, rugăm să examinați propunerea de participare și în cazul acceptului să delegați o persoană care va reprezenta întreprinderea sau organizația dvs.

  Adresările pot fi înaintate Institutului de Standardizare din Moldova, mun. Chişinău, str. E. Coca, 28,

  tel. 022 905 324, e-mail: rodica.siloci@standard.md.