• Prima   -  Buletinul de Standardizare   -  Anunţuri  -  Anunţ cu privire la constituirea comitetului tehnic de standardizare CT „Turism și servicii conexe”

  Anunţ cu privire la constituirea comitetului tehnic de standardizare CT „Turism și servicii conexe”

       
   29.10.2019     

   

  Institutul de Standardizare din Moldova (ISM), în temeiul prevederilor regulilor de standardizare națională RS 8:2018 „Reguli de constituire și funcționare a comitetelor tehnice naționale”, iniţiază crearea unui comitet tehnic de standardizare în domeniul industriei turismului.

  Comitetul tehnic își va desfășura activitatea în conformitate cu regulile de standardizare națională și va avea ca obiectiv al activității examinarea proiectelor standardelor europene și internaționale în domeniul turismului, elaborate de comitetul tehnic european CEN/TC 329 „Subcommittees and Working Groups” și internațional ISO/TC 228 „Tourism and related services”.

  Menționăm, că participarea la lucrările comitetelor tehnice de standardizare oferă posibilitatea de a influența elaborarea unui document, conform căruia ulterior întreprinderea va activa. Mai mult, prin participarea la activitățile CT, factorii economici au acces din timp la toate informațiile privitoare la activitatea de standardizare națională, la cerințele și specificațiile care urmează să se aplice prin standarde. Aceste informații ajută la stabilirea priorităților în vederea adaptării proceselor la o piață europeană mult mai dinamică.

  Astfel, ISM invită toate părțile interesate de subiectul dat să examineze propunerea de a participa la lucrările comitetului tehnic propus spre creare. Persoana, care urmează a fi propusă trebuie să aibă experiență de activitate în domeniul acoperit de comitetul tehnic, să poată examina un proiect de standard sau un standard în limba engleză și eventual să înainteze obiecții sau propuneri de îmbunătățire sau armonizare.

  Participarea în activitatea comitetului tehnic nu implică achitarea a careva plăţi de către membri.

  În acest context, până la data de 29.11.2019, rugăm să examinați propunerea de participare și în cazul acceptului să delegați o persoană care va reprezenta întreprinderea sau organizația dvs.

  Adresările pot fi înaintate Institutului de Standardizare din Moldova, mun. Chişinău, str. E. Coca, 28,

  tel. 022 905 323, e-mail: angela.hincu@standard.md.