• Prima   -  Buletinul de Standardizare   -  Standardizarea națională   -  Ancheta Publică   -  Proiecte de standarde  -  Anunţ cu privire la elaborarea anteproiectului standardul moldovenesc original SM 152 „ Producţie alcoolică. Metoda de determinare a conţinutului de substanţe volatile şi a alcoolului metilic prin gaz-cromatografie”

  Anunţ cu privire la elaborarea anteproiectului standardul moldovenesc original SM 152 „ Producţie alcoolică. Metoda de determinare a conţinutului de substanţe volatile şi a alcoolului metilic prin gaz-cromatografie”

       
   31.01.2019    1859 Accesări    

   

  Anunţ cu privire la elaborarea anteproiectului standardul moldovenesc original SM 152 „ Producţie alcoolică. Metoda de determinare a conţinutului de substanţe volatile şi a alcoolului metilic prin gaz-cromatografie”

  Republica Moldova întreprinde pași fermi spre alinierea infrastructurii calității la cea a Uniunii Europene. În acest scop, precum și în temeiul regulilor de standardizare RS 1:2018 „Elaborarea standardelor moldovenești”, se anunță elaborarea anteproiectului SM 152 „ Producţie alcoolică. Metoda de determinare a conţinutului de substanţe volatile şi a alcoolului metilic prin gaz-cromatografie” de către comitetul tehnic de standardizare CT 9 „Produse viticole și vinicole, alte produse alcoolice alimentare”.

  Standardul stabileşte metoda de determinare prin gaz-cromatografie a conţinutului de substanţe volatile (echivalent cu suma concentraţiilor în masă a alcoolilor superiori, aldehidei acetice şi a etilacetatului) şi a alcoolului metilic în producţia alcoolică. Producţia alcoolică care poate fi analizată folosind această metodă include: vinuri materie primă, vinuri, distilate de origine agricolă, whisky, brandy, rom, rachiuri, alte băuturi alcoolice tari obţinute în baza distilatelor de origine agricolă.

  În cazul în care anumite părți interesate doresc să contribuie la elaborarea proiectului, acestea pot solicita aderarea la comitetul tehnic de standardizare CT 9 „ Produse viticole și vinicole, alte produse alcoolice alimentare”.

  Cererile de aderare pot fi remise în adresa Institutului de Standardizare din Moldova, mun. Chişinău,

  str. E. Coca, 28, tel. 022 905 324, e-mail: rodica.siloci@standard.md, indicând datele de contact ale reprezentantului.