• Prima   -  Buletinul de Standardizare   -  Standardizarea națională   -  Ancheta Publică   -  Proiecte de standarde  -  Anunţ cu privire la elaborarea anteproiectului standardul moldovenesc original SM 331:20XX „Brânză din lapte de capră şi de oaie. Specificații”

  Anunţ cu privire la elaborarea anteproiectului standardul moldovenesc original SM 331:20XX „Brânză din lapte de capră şi de oaie. Specificații”

       
   22.04.2019    1715 Accesări    

  În temeiul regulilor de standardizare RS 1:2018 „Elaborarea standardelor moldovenești” se anunță elaborarea anteproiectului SM 331:20XX „Brânză din lapte de capră şi de oaie. Specificații” de către comitetul tehnic de standardizare CT 47 „Lapte și produse lactate”.

  Standardul se referă la brânza maturată sărată, fabricată din lapte de capră, din lapte de oaie şi amestecul laptelui de capră şi de oaie integral pasteurizat, obţinute prin coagulare cu preparate de coagulare şi bacterii lactice. Standardul stabileşte clasificarea, cerinţele de calitate, regulile şi metodele de verificare a calităţii brânzei din lapte de capră şi de oaie.

  În cazul în care anumite părți interesate doresc să contribuie la elaborarea proiectului, acestea pot solicita aderarea la comitetul tehnic de standardizare CT 47„ Lapte și produse lactate”.

  Cererile de aderare pot fi remise în adresa Institutului de Standardizare din Moldova, mun. Chişinău, str. E. Coca, 28, tel. 022 905 324, e-mail: rodica.siloci@standard.md, indicând datele de contact ale reprezentantului.