• Prima   -  Buletinul de Standardizare   -  Standardizarea națională   -  Ancheta Publică   -  Propuneri de anulare a standardelor  -  Anunţ privind intenția anulării unor standarde ASTM

  Anunţ privind intenția anulării unor standarde ASTM

       
   30.08.2017     

  Anunţ privind intenția anulării unor standarde ASTM

   Pe parcursul ultimilor 3 ani ISM a adoptat 38 de standarde ASTM. Conform Memorandumului de înțelegere dintre ASTM și ISM, standardele nu pot fi adoptate ca naționale dacă nu sunt traduse în limba română. Prin urmare, ISM a organizat o ședință cu părțile interesate pentru a vedea care din standardele ASTM adoptate sunt necesare pentru implementare la nivel național și respectiv, necesită a fi traduse. În urma ședinței a fost stabilit faptul că unele standarde ASTM, de fapt nu se implementează, iar traducerea acestora nu este rezonabilă.

   

  Avînd în vedere condițiile Memorandumului de înțelegere dintre ASTM și ISM, dar și ținînt cont de poziția a celor prezenți în ședința privind necesitatea traducerii în limba română a standardelor ASTM, și anume ca nu este justificată traducerea standardelor care, de fapt, nu se aplică, luând în considerare efortul și costurile pe care le impune traducerea acestora, ISM intenționează să anuleze standardele ASTM conform listei din data de 30.10.2017.

   

  În caz de necesitate părțile interesate pot să utilizeze standardele ASTM originale neadoptate.