print
De ce avem nevoie de standarde ISO pentru construcții?
18.12.2017 3788 Accesări  

Creșterea rapidă a populației și urbanizarea au catalizat necesitatea dezvoltării unui mediu sigur și durabil. În sectorul  construcțiilor, standardele ISO asigură implementarea celor mai bune practici și cerințe tehnice internaționale, fiind elaborate în colaborare cu părțile interesate, inclusiv specialiști în domeniu și actualizate periodic, ținându-se cont de schimbările demografice și climatice.

Cine beneficiază de standardele ISO din domeniul construcțiilor?

Sectorul industrial - standardele ISO ajută la construirea eficientă a unui edificiu, stabilirea unui design agreat la nivel internațional și respectarea proceselor de fabricație.

Standardele ISO oferă, de asemenea, o platformă pentru noile tehnologii care ajută sectorul industrial să răspundă provocărilor globale legate de evoluția demografică, dezastrele naturale, schimbările climatice etc.

Autoritățile de reglementare se pot baza pe metodele de testare, întrucât acestea aplică cele mai bune practici în revizuirea și îmbunătățirea în mod constant a proceselor de reglementare în domeniul construcției.

Consumatorii - standardele ISO oferă consumatorilor încredere în industria construcțiilor, contribuind la siguranța și confortul persoanelor care locuiesc, lucrează sau studiază în noile edificii.

 

 

Copyright © 2020 Institutul de Standardizare din Moldova