print
Seminarul CEN privind Cadrul european de calitate pentru stagiile studenților
03.08.2018 1712 Accesări  

Stagiile de practică joacă un rol-cheie în integrarea tinerilor pe piața muncii. Acestea sunt esențiale pentru valorificarea competențelor individuale, precum și pentru identificarea diferențelor dintre abilitățile acumulate prin educație și muncă. Totuși, majoritatea stagiilor nu își îndeplinesc scopul, deoarece nu sunt bine proiectate.

În Europa au apărut multe inițiative și legi pentru a oferi un cadru educațional de calitate și pentru a garanta dezvoltarea profesională a stagiarilor. CEN WS 95 va dezvolta un cadru de calitate pentru stagiile studențești prin cartografierea și compararea legislațiilor referitoare la stagii în statele membre ale UE și prin identificarea bunelor practici, în vederea asigurării calității unui stagiu de practică.

Acest atelier se bazează pe rezultatele proiectului european: ,,SPRINT - Standardizarea celor mai bune practici privind integrarea în cadrul programului Erasmus +''.  Această activitate de standardizare a fost creată pentru a difuza rezultatele studiului realizat de SPRINT.

Descarcă următoarele documente:

Plan de proiect

Proiect de ordine de zi

Ședința de inițiere și prima ședință plenară vor avea loc pe 9 noiembrie curent, la Bruxelles. Toate părțile interesate sunt binevenite să se înregistreze pentru participare și să transmită observațiile proprii cu privire la Planul de proiect secretarului seminarului Nathalie Brossier.

Termen limită pentru comentarii: 5 octombrie 2018

Sursa: https://www.cencenelec.eu/News/Brief_News/Pages/TN-2018-046.aspx

 

 

Copyright © 2020 Institutul de Standardizare din Moldova