print
A fost revizuit un nou standard ce asigură securitatea informației
06.08.2018 2066 Accesări  

În era tehnologiilor moderne atacurile cibernetice rămân o amenințare semnificativă pentru organizații, iar conștientizarea acestor riscuri devine indispensabilă.

Noua versiune revizuită a standardului ISO/IEC 27005: 2018 Tehnologia informației. Tehnici de securitate. Managementul riscului de securitate a informației  prevede o gamă de orientări profesionale pentru organizații cu privire la modul de gestionare a riscurilor. Standardul ISO/IEC 27005 a fost recent actualizat pentru a reflecta noua versiune a standardului ISO/IEC 27001, asigurându-și prioritatea și fiind în conformitate cu cerințele actuale ale organizațiilor. Acesta oferă îndrumări detaliate privind gestionarea riscurilor, cu scopul de a îndeplini cerințele specificate în standardul ISO/IEC 27001.

Standardul furnizează informații fundamentale privind gestionarea în mod eficient a riscurilor de securitate a informației, în conformitate cu ISO/IEC 27001. Totodată, acest standard demonstrează clienților și părților interesate că, în cadrul organizației, există procese robuste de management al riscului, oferindu-le încredere și siguranță deplină.

Sursa: https://www.iso.org/news/ref2309.html

 

 

Copyright © 2020 Institutul de Standardizare din Moldova