print
Managementul securității informației prin implementarea seriei de standarde ISO/IEC 27000
29.07.2019 351 Accesări  

În era tehnologiilor, securitatea cibernetică, siguranța informației, dar și protejarea confidențialității, integrității și disponibilității resurselor informaționale reprezintă aspecte importante în activitatea oricărei instituții publice.

Despre aceste aspecte au vorbit reprezentanții Institutului de Standardizare din Moldova (ISM) și ai Agenției de Guvernare Electronică (AGE) în cadrul evenimentului „Managementul securității informației prin implementarea seriei de standarde ISO/IEC 27000", care s-a desfășurat în data 25 iulie curent și a fost organizat de către ISM, în colaborare cu AGE.

Evenimentul a reunit 42 de participanți, reprezentanți ai sectorului public care pe durata evenimentului au fost informați cu privire la cerințele minime obligatorii de securitate cibernetică, seria de standarde ISO 27000 și beneficiile implementării Sistemului de Management al Securității Informației (SMSI), precum și alinierea la cerințele minime de securitate cibernetică prin prisma implementării standardelor ISO 27000.

Evenimentul a avut drept obiectiv informarea participanților despre principalele aspecte în asigurarea securității informației și importanța implementării SMSI. 

 

Copyright © 2019 Institutul de Standardizare din Moldova